diumenge, 13 d’agost de 2006

 

No a la incineradoraLa primera setmana de vacances -allà pels inicis del mes de juliol, lluny- vaig estar per lo Castelló, concretament a la Vall d'Alba, la Vellalba per als vellalbers, un acollidor poble de la Plana Alta amb poc més de dos mil habitants i, de moment, envoltat de verd. Una setmana plena de descans, excursions, bona gent, millor menjar i moltes sensacions, com ara la que em va causar la meua assistència a les reunions de la Plataforma No a la incineradora.

Visiteu el blog si us interessa
No sé si sabeu tot el que està passant amb este tema -supose que no massa, perquè la gran majoria dels mitjans de comunicació no s'està fent ressò del tema- però a la Vall d'Alba i als pobles de les rodalies no es parlava aquells dies -des de fa setmanes, sinò mesos- d'una altra cosa. Si voleu informar-vos convenientment, entreu al blog de la Plataforma o senzillament busqueu al Google, que n'hi ha prou informació. Resumint molt, la Plataforma s'oposa a la instal·lació d'una planta incineradora de residus sòlids urbans, extremadament contaminant, dins el terme municipal -contràriament al que diu la llei- amb el beneplàcit de l'Ajuntament i la Diputació Provincial.

És emocionant vore com s'organitza un poble, un grup de ciutadans, per a lluitar democràticament contra una decisió política(?) presa d'esquenes a la voluntat popular, els interessos dels ciutadans i fins i tot la salut pública. No estem acostumats a lluitar, però n'hi ha gent que ho fa. Tota una lliçó.

P.D. Ja sé que açò mereix un post més extens, més explicatiu. El faré.

Etiquetes de comentaris:


Comments:
Rojo!!! Subersivo!!! Ye-yé!!
 
I a més en este cas la lluita ha sigut profitosa i és que el projecte de la incineradora ha quedat paralitzat. Qui ho anava a dir no? Molta gent pensa que manifestant el que penses no s'aconsegueix res. Potser que algunes vegades, massa vegades, però no quan hi ha unes eleccions properes i hi ha perill no sols de perdre l'alcaldia sinó la mateixa diputació de Castelló.
Però cal seguir lluitant perquè hi ha altres projectes d'abocadors de residus tòxics i perillosos en altres pobles de la zona encara vigents i mai se sap que pot passar després de maig. Podrien ser quatre anys més per fer destrosses mediambientals i carregar-se la terra on vivim i que a tanta gent dóna de viure.
 
Biba la república!
 
Eso sí que son vacaciones, Alex, movilizando conciencias! Podríamos montar una agencia de 'turismo activista' o algo así...
Para empezar vamos a organizar viajes a Cuba!
Un saludo, socio
 
De puta mare...!!! Si se ha paralitzat la incinedradora es un éxit del poble i per al poble...El pueblo unido jamás será vencido...
Enhorbona als vellalbers...
Gálvez.
 
Quin orgull tindre comentaristes de tanta categoria!
Chimp: bienvenido. Espero que no arratres hasta aquí a tus trolls...
Xeli: no deixes d'informar-me, please.
Natx: algun dia...
Sergio: lo de Cuba no lo digas dos veces. Hay ofertas de final de temporada para septiembre a 450 euros la semanita... Ánimo con el nuevo curso!
Gálvez: benvingut! Objectivament és una bona notícia, tot ha servit per a algo, però potser només de moment. No s'ha rebutjat el projecte definitivament, sinò que més bé sembla que s'ha ajornat. D'ací a uns mesos hi ha eleccions i probablement després es reprenga la iniciativa. Estarem alaguaït. De totes maneres, vore com es meneja la penya i que s'aconsegueix alguna cosa, encara que només emprenyar, no està gens malament.
 
Publica un comentari a l'entrada

|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.